Wie ben ik?

Mijn naam is Harry van Beek. Al op jonge leeftijd was ik verslaafd aan lezen en het schrijven van verhalen. Logisch dat ik daarvan mijn beroep wilde maken. Daarom volgde ik aan hogeschool Windesheim in Zwolle de opleiding Journalistiek en Communicatie. Werkervaring heb ik opgedaan bij de NCRV-gids, verschillende kabelkranten en een regionale bijlage van de Telegraaf. In mijn meest recente baan bij Achmea schreef ik artikelen en interviews voor een intern nieuwsbulletin. Dat was voor mij niet genoeg. Om fulltime teksten te kunnen schrijven, heb ik Interpunctueel opgezet. Vanaf dat moment schrijf ik voor mensen zoals jou duidelijke, degelijke en doelgerichte teksten.

Verhalenschrijver in hart en nieren

Na de opleiding Journalistiek en Communicatie heb ik aan de Universiteit van Amsterdam de opleiding Bestuurskunde afgerond. Die kennis gebruikte ik tijdens journalistieke contacten met bestuurders en beleidsmakers. In die tijd las ik veel ambtelijke teksten met lange zinnen, lastige woorden en vakjargon. Dat moest toch anders kunnen? Tegelijkertijd kwam het besef dat ik meer een verhalenschrijver ben dan een nieuwsjager. Ik wil teksten schrijven die opvallen, de aandacht vasthouden en een voldaan gevoel geven. Teksten die je leest, omdat je het leuk vindt. Teksten die verrassen, zonder vakjargon en met een logisch opbouw. Niet slaapverwekkend, maar enerverend.

Tijden veranderen: WordPress en SEO

Goede teksten schrijven, is een ambacht. Ik ben trots dat ik dat ambacht beheers. Toch moet je ook als tekstschrijver met je tijd meegaan. Door het volgen van een cursus WordPress kan ik mijn teksten zelf plaatsen en bewerken op websites. En dankzij een cursus SEO (zoekmachineoptimalisatie) komen mijn hersenspinsels bovendrijven in Google en andere zoekmachines.

Duidelijke teksten boven alles

Na mijn studie heb ik bij verschillende commerciële kabelkranten gewerkt. Daar leerde ik dat teksten altijd korter, eenvoudiger en duidelijker kunnen dan je denkt. Of dit nodig is, hangt uiteraard af van je doelgroep, onderwerp en doel. Maar dat is geen excuus voor saaie teksten zonder structuur en inhoud. Zoek je een tekstschrijver die de lezer centraal stelt en helder communiceert? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Neem dus vandaag nog contact op!